neděle 21. dubna 2013

Vodáci na Cidlině

Aby naše aktivity nebyly tak jednotvárné, vymyslel Předseda akci - sjezd Cidliny, hned následující den po jejím otevírání. V plánu bylo na třech člunech dosáhnout soutoku s Labem. Až do odjezdu ze Žehuně šlo vše podle plánu, i když plavidla moc optimismu nevzbuzovala. Marmota přivezl v autě stařičký kajak, Pokladník dětský žlutý člun s mini pádly. Jen Předseda se mohl pyšnit poloprofesionální nafukovací kánoí. Bohužel, jak se ukázalo, není všechno zlato, co se třpytí. Po startu se Mova rozhodla počkat na vodáky v Dobšicích a dobře udělala. První se po 40 minutách přihnal Pokladník, poměrně vysílený ze zuřivého pádlování. Prohlásil, že dál již nejede. Hned za ním na splasklé kanoi Simon a Předseda. Kanoe utíkala z několika děr a nabírala soustavně vodu. Jen Marmota na svém kajaku, vybavený i přilbou, byl v pohodě. Předseda s lítostí ukončil trápení na kánoi, ale Simon se nehodlal vzdát. Převzal větší pádlo a Pokladníkův člun, nic nedbal na mokrý oděv a rychle odpádloval s Marmotou k soutoku.
Druhá část výpravy se převlékla do suchého a v půl 12 už čekala i s Wojtou na jezu v Libici. Tady skončil plavbu Marmota, ale Simona  nic nemohlo odvrátit od záměru dojet na soutok.Pokračoval tedy s Wojtou dále. Na soutoku jsme skutečně asi za půl hodiny oba borce spatřili. Wojta bez potíží přistál s kajakem, ale Simon ještě neměl dost (nebo už naopak nemohl vydržet v mokrých oděvech) a skočil do vody. Člun dotáhl vlastními silami za sebou. Byl bohužel jediný, kdo se na soutoku vykoupal, což se původně plánovalo. Ostatní se spokojili s klobásou a pivem. Akce byla celkově povedená, Předseda slíbil brzo zase podobnou vymyslet. nebo zopakovat, se zalepenou kánoí. Foto k dispozici na :http://pigi28.rajce.idnes.cz/Cidlina_duben_2013/





3 komentáře:

  1. Vtipný blog, docela jsem se při jeho čtení i prohlížení fotek nasmál :)

    OdpovědětVymazat
  2. Musím pochválit Mamotu, který byl na výpravu po technické stránce opravdu skvěle připraven. Za zmínku ale stojí i barevně sladěná obuv a vodácká přilba (i když Marmotovi asi hlava od dětství ještě trochu povyrostla). Viz doplněné fotografie.

    OdpovědětVymazat
  3. Díky Pokladníku za žlutý člun!
    Výborná akce!
    Co Pálava Předsedo? Nechal jsi ji ošetřit?

    OdpovědětVymazat