pondělí 3. září 2012

Kolínská desítka 2012

V neděli 2. 9. 2012 se  K.O.  již tradičně účastnil běhu Kolínská desítka.  Počasí bylo oproti loňskému roku, kdy bylo nesnesitelné horko, tentokrát pro běžce téměř ideální  –  okolo 18 st. C, zataženo a bez větru. Celkově běželo cca 100 běžců. Kvalita běžců byla dobrá a to i ve starších běžeckých kategoriích.  Celkový vítěz Milan Janoušek běžel deseti kilometrovou trasu za 33:19, vítěz kategorie B Petr Havelka dosáhl času 35:29! V kategorii žen zaběhla Lenka Šibravová čas 39:04 a na druhém místě byla vynikající Blanka Paulů v čase 39:56. Blanka Paulů si zaslouží i další ocenění, protože po doběhu nakrmila speciálním psím salámem  i  hladovou Majku J.

Členové K.O. Poděbrady se v závodě neztratili, i když časů výše zmíněných samozřejmě dosáhnout nemohli.  Soupeře v běhu jsme tedy neohromovali ani tak rychlostí, ale především rovnoměrným tempem zakončeným na nás velmi rychlým závěrem J.  Marmota zaběhl 48:14, což stačilo na 19.místo v kategorii, a Předseda 43:28 (12. místo v kategorii).

Závod jsme si tedy velmi užili. Po doběhu jsme si dali  párky s  pivem a sledovali losování  tomboly a vyhlášení  výsledků. Nebylo vůbec žádné překvapení, že v tombole opět vyhrál Marmota. Tentokrát to nebyla  varná konvice, ale velmi praktický antistresový balonek, nafukovací polštářek na krk a DVD se zajistě vynikající starou italskou komedií „Dostihová horečka“. Šťastný Marmota. Spokojená byla i Majka, která běh chytře prospala v autě, a mezi běžce se vmísila až v okamžiku, kdy se v bufetu začali podávat párky.  Je Vám určitě jasné, že hladová domů neodjížděla.

Tentokrát s námi nebyla MOVa a tak fotodokumentace bohužel není tak rozsáhlá a kvalitní jako obvykle.











1 komentář:

  1. Chlapci gratuluji ke skvělé reprezentaci. A předsedovi ještě k tomu jaké má kvalitní a vyrovnané časy za posledních několik sezon.
    Byla to dobrá volba......
    (předsedy)- dobře jsi se zvolil::).
    M::

    OdpovědětVymazat