pondělí 10. září 2012

Hlinecká pětadvacítka

Členové KO si si mohou do svých deníčků zapsat další pěkný závod. V sobotu 8.září se Předseda, Marmota a Simon setkali na startu Hlinecké pětadvacítky.


  Jak název napovídá, jde o běh na 25 km, bohužel v dost kopcovitém terénu. To byla pro běžce z Polabí dost nevýhoda. Tentokrát závodníky podpořily i ženy - Jana, Jarka a Mova, a Vojta. Počasí bylo velice pěkné, krajina okolo také. To možná běžci tak úplně neocenili, zejména v závěrečném stoupání na Studniční vrch. Kousek za ním se cca na 23 km strategicky umístila Mova, aby mohla závodníky povzbuzovat před závěrečným finišem.
 Jako první se z KO objevil Simon, který doběhl na 8. místě s časem 1:49:25. Jak je vidět, byl stále plný sil a pozitivně naladěn. Kousek za ním doběhl (tak trochu za Poděbrady)  překvapivě mladší z bratří Coufalů, Patrik, v čase 1:53:04. Těsně za ním Petr Coufal, čas 1:54:26. Doufáme, že některý z Coufalů také posílí řady KO :-).



I Předseda, který se umístil na 20. místě s časem 2:05:38, měl ještě sílu v cíli skákat radostí. O chvíli později se na cílové pásce objevil Marmota, s časem 2:28:34. Hned po doběhu nebyl nejlépe naladěn, ale po výhře v tombole se také začal radovat. Tombola byla mimochodem velmi pěkně uspořádána, dostalo se na každého - pivo, víno nebo i nové ponožky.



Na stupních vítězů však stanul jen Petr Coufal, třetí ve své kategorii! Blahopřejeme poděbradské veterině!
Pak už jsme si jen vychutnávali pivo zdarma, oběd, a Marmota se ujal výcviku cizích psů.



Víkend ovšem nekončil, ještě jsme se přesunuli na zahradu do Předsedova rodného Heřmanova Městce. Nejdříve jsme navštívili vyhlášené koupaliště a autokemp Konopáč. Tam se muži vyřádili na skákadle.  Potom už jsme mohli spočinout u ohně a grilu. Někteří šli brzo spát, ale jiní vydrželi oslavovat skoro do půlnoci :-).



V neděli ráno, po úklidu - děkujeme! - si KO prohlédlo legendární anglický park v Městci. Stálo to za to, došlo i na sportovní výkony ve větvích. Předseda ukázal všem kopeček, kde se v dětství naučil lyžovat :-).
Příští týden se budeme věnovat více koupání a oslavě Pokladníkova sňatku.



2 komentáře:

  1. Děkujeme za pěkný blog.Ale byl to běh pouze na 25 km. Těch 254 km (bez deseti), co Movo píšeš, uběhla ta naše vytrvalkyně Dimitriadu za 24 hodin:)Na to teprve musíme natrénovat:)

    OdpovědětVymazat