neděle 8. dubna 2012






Před velikonočním pondělím, v neděli 9.dubna, jsme se před koupáním nejdřív řádně posilnili u Předsedy doma dobře vypečenou husou. Předseda potom obětavě předal Simonovi svoje dlouho získávané zkušenosti a naučil ho typickou českou dovednost - plést pomlázku. Simon projevil talent a nadšení a po chvíli už se mohl pyšnit pěknou pomlázkou.
Nadšení nám ovšem dlouho nevydrželo. Jen co jsme vyšli ven, od západu se přiblížily težké mraky a začalo sněžit. To nás trochu zaskočilo, přece jen už jsme se koupali i v plus 20 stupních před 14 dny. Nebyli jsme také všichni teple oblečení a tak se po příjezdu na Dvojku v husté chumelenici nikomu do vody nechtělo. Nakonec jsme se odvážně vrhli do šplouchajících vln a libovali si, že voda je teplejší než vzduch...Bohužel venku se opět ochladilo a shodli jsme se, že subjektivní pocit zimy byl na úrovni cca mínus 2 stupně. Mově těžce omrzly ruce, i Předseda spěchal do tepla. Marmota byl na tom nejlépe, přijel totiž autem. Snad už se příští týden dočkáme stabilního teplého jarního počasí!

4 komentáře:

  1. O krásně vypečené husičce nepadlo na koupání ani slovo. Hlavně, že se Mova ptala, jestli mám čaj. Ale křupavé stehýnko nikde:)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj,
    podle té husiny na poslední fotce Vam musela být skutečně pěkná zima::).
    Že se nestydíte. V době všeobecné krize takto provokovat s pečenou husou.
    Pokladníka na Vás:).
    Jinak pěkná práce.
    M::

    OdpovědětVymazat
  3. :) Diky Movo za to výborné kachnovití!

    OdpovědětVymazat