sobota 28. prosince 2013

Příprava na Jizerskou 50 2014?

V pátek vyrazila běžkařská čast K.O. na již dlouho plánovanou akci, na které jsme se chtěli připravovat na zimní závodní sezónu. Všechno ale nakonec proběhlo úplně jinak a ne podle pečlivě připravovaných plánů. Začalo to tím, že na tuto pánskou výpravu se podloudně vloudila MOVa a pokračovalo tím, že z Alp foukal neobvyklý fén, pod jehož vlivem rychle roztávaly nevelké zásoby sněhu. Když jsme v pátek ráno dojeli na Novou louku v Jizerských horách, byli jsme šokováni absencí sněhu (před týdnem bylo možné na běžkách dojet až na stadion v Bedřichově). Sice se tam našlo pár šílenců, kteří s běžkami v ruce pochodovali směr Kristianov, my k tomu ale nenašli odvahu (pršelo a silně foukalo) a raději se stali prvními návštěvníky Šámalky.



Pak už jsme odjeli do tropického ráje a tam se věnovali regeneraci v bazénu, sauně a vířivce.


Až Marmota upadl do blaženého transu.


Pak jsme vyměnili teplou vodu za studenou a v podvečer se vykoupali na Kristýně.



Vánoční cukroví a rybí polévku jsme pojedli v příjemné restauraci tamtéž. 
Přemístili jsme se do restaurace Lidový dům, kde jsme povečeřeli, a kolem 10. hodiny, již zcela zmoženi po náročném sportovním dni, se vydali do postelí. Noc proběhla v klidu s výjimkou sirény, která ve 2:00 svolávala hasiče, a záhadného nočního zpěvu.

V sobotu ráno ještě běžci vyběhli na Popovu skálu a Kohoutí vrch. 






Akce to nakonec byla vydařená.

2 komentáře:

  1. Mova děkuje za možnost zúčastnit se této akce, hlavně pobyt v exotickém relaxačním ráji byl příjemný. Pohled na Marmotu stál skutečně za to :-). Jen bez té sirény bych se obešla.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju předsednictvu za podařenou pánskou jízdu!
    Výborný plán B!

    OdpovědětVymazat