úterý 10. prosince 2013

293. Malá cena Monaka - 8. 12. 2013

Hned po dopoledním nedělním koupání na Jedničce část K.O. ve složení- Šimon, Simon, Jana a Marmota vyrazila autem směr Železné hory. Ve Slatiňanech se od 14 hodin konala již 293! Malá cena Monaka, lesní běh na 10 km. V neděli se oteplilo, po cestě začalo i pršet, a to dávalo tušit, že trať závodu nebude vůbec jednoduchá. V Bylanech u Chrudimi jsme vysadili Simona, který si posadil do kočárku Šimona a spolu se vydali asi 10 km běžmo ke startu závodu.



V místě startu, v okolí restaurace Monako, ležela slabá vrstva mokrého sněhu, lesní cesty byly ale už samé bláto. Výkřikem hlavního rozhodčího závodu RNDr. Zajíce z otevřeného okna restaurace směrem k 50 m vzdálenému hloučku startujících, byl s půlhodinovým předstihem odstartovám závod pro pomalejší a starší běžce:) Nejstarším účastníkem desítky byl 86ti letý! Jirka Soukup z H.K.
Na startu desítky se sešlo celkem 88 běžců. A samozřejmě, že ženy byly v menšině a tak to dávalo velkou šanci Janě být na bedně:)

Trať byla opravdu náročná, cesty většinou rozbahněné nebo pokryté zbytky mokrého sněhu. Musím pochválit svá Mizuna, která výborně na kluzkém povrchu držela, a obdivovat Janu, která běžela ve svých děravých botech v podstatě "obutá neobutá" :)
V cílové rovince nás mohutně povzbuzoval malý Šimon, který seděl na ramenou velkého Medvěda:), a tak nezbývalo, než v závěru přidat.

Jana byla zezadu pronásledována nějakým starším, funícím běžcem, který nezakrytě honil mladou laň:), a tak jí nezbývalo nic jiného, než před ním do cíle mohutně skočit a porazit jelena o pár desetin vteřiny:)

A jak jsme si vedli?
Jana byla ve své kategorii (ženy 35-44 let)časem 54:18 první!!! Takže po osobním rekordu na půlmaratonu před 2 týdny je to už druhý zářez v krátké době. Že by se ostatní K.O. běžci (nebo i neběžci?) měli těšit na panáka? -:)
Marmota byl ve své kategorii (muži 45-54 let) časem 50:12 šestý (zlepšení o 2 minuty oproti únoru 2012).

2 komentáře:

  1. Hm... Výborné výkony- Jana, Marmota, Simon i Šimon a ten dokonce i bez botiček
    :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný blog, Tomáši! Myslím, že máš u mě ještě o jednoho panáka víc.... :-).

    OdpovědětVymazat