neděle 8. září 2013

Otužilecký křest

V neděli 8. září jsme zahájili novou otužileckou sezonu. Počasí nám nepřálo - bylo asi 26 stupňů, ale nedalo se nic dělat. Při té příležitosti chtěl Předseda pokřtít malého Šimona coby nejmladšího člena KO. Otec Simon uz chystal sklenice a šampaňské se chladilo ve vodě.
 Pokladník ale vypadal, že má dobrý nápad a chystá se provést nějaký žertík. A opravdu : sotva zaplašil Sísu, vrhl se i s Jitkou do vody . Malý Jáchym smutně rodičům mával .


 Pokladník se za chvíli vrátil a jakoby nic, dal lahev šampaňského ještě lépe chladit - do větší hloubky a pro jistotu si na ni i stoupl. Byl moc spokojený do té chvíle, než se ji pokusil znovu vylovit...Lahev na nic nečekala a skoulela se do hloubky cca 3 mestrů, kam jsme nejen nedohlédli, ale ani nedosáhli.
 Za chvíli už skoro celé KO pátralo po drahocenném nápoji. Simon nechtěl věřit, že přišel o přípitek. Marmota dával pokyny a organizoval pátrání, zapojila se i Jitka K. a Wojta.

Psi byli velice neklidní,  vyli a vzpínali se na vodítkách. Obávali se, že přijdou o své pány, kteří se marně potápěli do stále větší hloubky.

S příchodem nových zájemců o otužování - Pavla a Zdeňka, nám svitla nová naděje. Pokladník předstíral, že vylovení lahve je úkol, který je nutno splnit před přijetím do KO. Oba mladí zdatní plavci se vrhli do podzimních vod a začali se potápět. Bohužel ani oni neměli štěstí.

Nakonec jsme museli začít se křtem bez šampaňského. Předseda promluvil vlídně k rozespalému Šimonovi a za asistence kmotra -Marmoty  a Movy- kmotry, ho odnesl do vody. Marmota dokonce objevil v batohu svíčku, aby křest byl jak se patří. Předseda pokřtil malého klubovým jménem Šimík. Jak se dalo čekat, ani namáčení nožiček, ani pokropení hlavičky Šimíkovi nevadilo nebo to alespoň nedal najevo. 




 Pak jsme se všichni zaradovali, protože Pavel donesl alespoň malou lahvičku slivovice, a tak jsme si mohli symbolicky připít na Šimíkovo zdraví. Bohužel bez Pokladníka, protože ten se stále pokoušel vylovit utopenou lahev a ani naše ujišťování, že už jsme mu odpustili, ho z vody nevylákalo.
Zahájení sezony bylo velmi příjemné, můžeme jen doufat, že počasí vydrží stejné ještě několik měsíců, teplota vody klesat nebude, lahev příště objevíme a noví zájemci neztratí zájem. Chladné vodě zdar! 

3 komentáře:

  1. A Pokladníkovi speciální díky za námět na zajímavý blog :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky Movo, vtipný blog, dost jsem se nasmál :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pokladníku,

    s tou lahví to byl vážně skvělý nápad. Nikdy bych neřekl, že je opravdu mnohem větší legrace plnou láhev sektu zahodit než ji vypít. Byl to (zatím) jeden z tvých nejlepších kousků.

    OdpovědětVymazat