středa 1. května 2013

Železňák - Cidliňák 2013

Byl pozdní večer - první máj...když se KO vydalo do Železnice u Jičína. No, spíš pozdní dopoledne. Tentokrát bylo zastoupení KO členů a příznivců na tradičním 10 km běhu bohaté. Kromě běžců hlavního závodu - Předsedy, Marmoty a Simona, se zapojila i mládež - Wojta a 2 dorostenky. Wojta na místním hřišti za složitých povětrnostních podmínek statečně uběhl 3200m a s přehledem zvítězil! Naše dorostenky také běžely naplno 1600m a obsadily stupně vítězů - 1. a 2. místo. Gratulujeme! Jak říkal organizátor a komentátor Martin Šandera, snad nám tu roste nová generace běžců a běžkyň. Mimochodem organizace byla velmi dobrá a vše běželo hladce.
Navíc se Marmota s Jarkou a Jirkou tentokrát zapsali i na lidový běh a dosáhli na hezká 7.-9.místo. Pro jarku to byla také závodní premiéra.
Ještě jsme stihli navštívit rozhlednu na blízkém Chlumu a posílit se polévkou v hostinci. Pak už byl čas na desetikilometrový běh okolím Železnice, který startoval na náměstí. Simon jen tak tak doběhl od vlakové zastávky a už se řadili borci na start. Počasí bylo příjemné, vyčasilo se  a nefoukalo. Jako obvykle kopcovitý terén způsobil prodloužení běžných časů dosahovaných na této trati a pověstný Kostelák dal všem zabrat. Opět se tedy dobíhalo v rámci KO v pořadí Simon, Předseda a Marmota. Z laického pohledu se zdálo, že rozestupy mezi závodníky nebyly příliš velké. V cíli už čekalo občerstvení, avšak Mova nekompromisně zavelela k odjezdu a tak se Předseda sotva stihl osprchovat. První máj se velice vydařil, Železnice je příjemné městečko a rádi se sem vrátíme - pokud to bude zase na stupně vítězů :-).
PS: Fotky na http://pigi28.rajce.idnes.cz/Zeleznak_2013/

2 komentáře:

  1. Díky za blog a za fotky. Leč, prosím, poopravit tratě našich dorostenců a dorostenek: holky běžely 2x800=1600 m, Wojta 4x800=3200m :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už je to opravené, díky za upozornění. a je tam odkaz na fotky. K

      Vymazat