sobota 11. května 2013

Konec sezony 2012/2013 je tady!

Bohužel, všechno hezké má svůj konec a tak skončila i koupací sezona roku 2012/2013. Vloni a předloni byla sezona ukončena v Labi, letos jsme konec na Simonovu žádost posunuli až na 11. května. Ostatně vzhledem k obtížným klimatickým podmínkám a vysoké vodě v Labi to bylo pochopitelně.
Na jezeře Jedničce jsme se setkali i s poděbradskými hasiči, kteří snad sezonu teprve zahajovali. Hasiči nás - otužilce - vyzývali, abychom vylezli z vody, zřejmě aby nás nevsáli do hadic. A že nás bylo tentokrát hodně! Kromě kompletní sestavy KO nás přijela podpořit Simonova rodina až z Francie, jeho soused a po delší době také Petr C. Z Himalájí se ve zdraví vrátila i Jitka, naše nová letošní členka, která se velice osvědčila. Voda už byla docela teplá, vzduch asi 15 stupňů.
Po koupání nás Simon a Jana pozvali k nim na zahradní party. Jako obvykle, jakmile jsme se sešli na jejich zahradě, začalo pršet. To nás už nepřekvapilo a rychle jsme se přesunuli na nejhorší déšť do skleníku. Naštěstí Simonovi rodiče tuto situaci předvídali a skleník obětavě uklidili. Mimochodem dostáli své pověsti Francouzů a po dešti se hned začali shánět po šnecích. K dispozici byla i vidlička na lov obojživelníků, kterou u jezírka zapomněl při průzkumu dr. Š.
Pokladník opět přišel se svou početnou rodinou a Marmota s Wojtou. Malý Šimon spal spokojeně v kočárku, později využil přístřešek proti dešti - pověstný polostan. Přijeli i Bimbo s Hankou, kteří se s částí KO chystají v červnu na ostrov. O oheň se nejprve staral Simonův otec, chvíli trvalo, než se naučil regulovat sílu ohně (viz klobásy), ale pak jsme si mohli pochutnat na šťavnatém mase, salátě a fazolích.  Ke kávě jsme si dali výborné tiramisu, koláčky a štrúdl. Jemná slivovice zakončila velmi příjemné odpoledne.
Děkujeme a těšíme se na zahájení sezony v září. Samozřejmě se i v létě s KO budeme scházet při společných akcích. Už se těšíme do Horní Stropnice! :-)
Fotky na:
http://pigi28.rajce.idnes.cz/KO_konec_sezony_2013

1 komentář:

  1. Díky za fota a příspěvek. Pěkná je ta fotka, jak všechny v poděbradském jezeře zanořené muže zaujala Jitka svým vyprávěním o tom, jak se koupala v ledových vodách pod Dhaulágirí :)
    A Majka má krásné pacičky, takový detail nožiček ještě nemám:)

    OdpovědětVymazat