úterý 1. května 2012

Maraton v Hamburku

KO reprezentovali v Hamburku 2 běžci!

Hamburský maraton už jen stručně, z pohledu Movy:

V sobotu 28. dubna jsme se v trochu stísněných podmínkách a v závěru ve velmi pomalé koloně dopravili do Hamburku. Díky milé Kathrin jsme měli  všichni zajištěné ubytování, registrační místo jsme našli hned vedle věznice a tak v 7 večer si oba běžci odnášeli pokyny a čísla ve speciálních batozích. Hned v 8 běžci v dobré náladě vyrazili na start v 9 hodin. Mova s dětmi zatím vyjela do centra, stihla pořídit fokodokumentaci z maratonu a projít se po nábřeží. Chodili jsme a chodili a říkali jsme si: a oni pořád ještě běží a běží....Doběhli oba a v pěkných časech -Předseda za 3:36:48 (gratulujeme ke stabilně kvalitnímu výkonu a již k 6. maratonu!)a  Simon 3:21:13 (gratulujeme k prvnímu maratonu!). Simon si maraton užíval asi ještě o trochu víc než Předseda, endorfiny fungovaly. Předseda jako obvykle trpěl po doběhu křečemi a naříkal už ve sprchách, později i v hospodě..jako obvykle :-). 
K regeneraci posloužilo pivo, strategická porada a procházka přes park. Jak je vidět na fotce, na louce plné pampelišek se rozjařily nejen děti - i závodníci poookřáli. :-): Došli jsme až k Labi na Teufelbrucke. Tam jsme se k Simonovu zklamání nepřevezli přes řeku, tak si to aspoň vynahradil koupelí v okrasném jezírku. Voda byla zelená, ale prý teplá.Večer jsme úspěch KO zajedli v hospodě a zapili pivem a kmínkou. 
Pondělí byl individuální program, Simon navštívil podle našich zpráv tetu, Předseda a spol se přesunuli do Boltenhagenu, letoviska u Ostsee, asi 150 km na severovýchod. Tam bylo moc pěkně, ale bohužel dost chladno - viz nápis Luft a Wasser. Přesto jsme se vykoupali ( i když jsme museli jít dost daleko od břehu)  a získali pro KO další tečku na mapě Evropy. V pondělí ráno se Mova na liduprázdné a větrné pláži rozloučila s mořem a labutěmi a vyrazili jsme k Trefpunktu, abychom dopravili Simona do Poděbrad. Zpáteční cesta už uběhla bez významných příhod.
Děkujeme Předsedovi za odřízení cca 1500 km a Simonovi za obveselování posádky intelektuálními hrami. Maratoncům čest a sláva! 










1 komentář:

  1. Jak je vidět z fotek i textu - byla to opravdu povedená akce. Super časy našich běžců, zábava pro ostatní včetně už tradičního Předsedova hospodského čísla-rychlovstání od stolu do vojenského pozoru:)
    Já jsem si v úterý ve 28 C protrpěl Železňák- Cidliňák s čaesm horším, než když jsem začínal běhat:(

    OdpovědětVymazat