neděle 28. září 2014

Běh přes 2 hrady 2014 - mládí vpřed


Tentokrát jsme v sobotu vyrazili do Bradlecké Lhoty na 4. ročník Běhu přes 2 hrady jen s Wojtou, resp. ještě s jednou fanynkou - tou byla moje máma:), která si hodlala v okolních lesích, kromě fandění, zahoubařit.
V lese mezi Dymokury a Nouzovem nám přes silnici přeběhlo jedno velké divoké prase. To byla ale jen bachyně-průzkumnice. Za chvilku za ní už přeběhlo celé stádo čítající minimálně 20 kousků různého stáří a velikosti. Naštěstí jsme my i ostatní auta jedoucí proti byli dost daleko, takže k masakru nedošlo.
Na startu jsme kromě několika černoušků potkali i Martina Š., který byl na antibiotikách, ale přesto byl odhodlán náročnou trať zdolat. Dopředu ale avizoval, že půjde pěšky. To také splnil:)





V prvním, táhlém stoupání na Bradlec to pěkně na bahnité cestě podkluzovalo. Za sebou jsem přitom stále slyšel funět Wojtu. To už jsem téměř jistě věděl, že tentokrát  mi to nandá. Což se taky na konci obce Syřenov, těsně před začátkem stoupání na Kumburk, potvrdilo. Předběhl mě a za chvíli už jsem ho před sebou ani neviděl. Jednou se to hold stát muselo:) V cíli byl o skoro 2 minuty, v čase 44:29, dřív než já. To mu vyneslo 4. místo v kategorii.
Já jsem se zhoršil oproti minulému roku přesně o minutu a čas 46:10 stačil pouze na 101. místo celkově. Stupně vítězů v mužské kategorii obsadili všichni Keňané a pěkně si tak potrénovali na nedělní Běchovickou.


Výsledky: http://www.2hrady.cz/vysledky.html
P.S. V neděli zaběhl na Berlínském maratonu Keňan Kimetto nejlepší světový čas 2:02:57 a jako první běžec se dostal pod hranici 2 hod 3 min. Tak jsem zvědavý na naše maratónské běžce Janu a Jirku v Budapešti, jestli se tomu času přiblíží:)

2 komentáře:

  1. Wojtovi velká gratulace. A Marmoto, pokud tě nepředběhl veterán S.G., tak vše v pořádku.

    OdpovědětVymazat
  2. Ale předběhl, to víš, že mě SG předběhl. A o víc než loni :)

    OdpovědětVymazat