neděle 18. listopadu 2012

Rozšíří se KO o nové členy?

V poslední době se zdá, že se KO začíná dařit přitahovat nové zájemce o zimní koupání. Po Jitce, která již 2x statečně vstoupila do vody jezera, se přidal i Petr.C. Tváře členů KO prozrazují radostné překvapení z jeho příchodu na koupačku.
Petr je, zdá se, ke koupání přímo předurčen, přišel oblečen dost nalehko, jak je v zimě zvyklý. S napětím jsme očekávali další vývoj.
Před vstupem do vody se otužilci posilnili sladkým pečivem od Movy. Majka změřila teplotu vody a hlásila 9,2 stupně.

Petr dlouho neváhal, obhlédl si vodní hladinu a ponořil se. Plavání ho rezveselilo, smál se, hned , jak se mohl nadechnout.

Z vody vystupoval v euforii, dokonce se tam ještě jednou vrátil. Ostatní se zdrželi déle, ale při výstupu už všichni rádi zvedali prokřehlé ruce z chladné vody :-).



Soucitná Jarka  připravila tentokrát výborný štrúdl na zahřátí po plavání, který si všichni užili s čajem.






Petr C. prokázal, že má pro otužování přirozené vlohy - koupačka se mu líbila a navíc se ani přes lehké oblečení vůbec netřásl. Bez bundy a rukavic odjel na kole do Poděbrad. Mova se naopak zahřívala kromě čaje i poskoky.
Snad se nám podaří oba nové adepty plavání v chladné vodě udržet a motivovat k pokračování v této menšinové činnosti.

PS. Pokladník byl tentokrát omluven.


2 komentáře:

  1. Říká se, že "dvakrát do stejné řeky nevstoupíš" ale Petr hned napoprvé do chladných vod jezerních vstoupil statečně 2x :)
    Majka v blízkosti teploměru na fotce je nahrbená jak při čůrání, takže možná, že teplota vody byla ve skutečnosti nižší než těch 9,2°C :)

    OdpovědětVymazat
  2. Aha, teď se vysvětluje, proč Marmota se Simonem vstupují do vody vždy vlevo.

    OdpovědětVymazat