neděle 12. února 2012

Překonaný klubový rekord?


Za nejmrazivějšího rána letošní zimy se dnes vydali osiřelí členové K. O. na Dvojku, aby opět okusili zimní radovánky a mohli se vykoupat v parádní díře v ledu. Zbytek klubu se mezitím rekreoval na horách, kde doufejme také nemarní a otužuje se minimálně válením ve sněhu. Ranní teplota sice sešplhala téměř k -20 st.C, ale v 11h už nás na Dvojce vítalo sluníčko a teplota pouhých -12 st. C přímo vybízela ke koupeli ve vodě s ledovou tříští. Nejprve ovšem bylo potřeba vykutat díru. Zachránil nás Marmota, který ve svém Formanu dovezl všechny potřebné nástroje včetně krumpáče, který se minule velmi osvědčil. Simon s Janou se totiž tentokrát vydali na Jezero pěšky, a tímpádem k technickému vybavení moc nepřispěli. Po krátkém váhání jsme se rozhodli obnovit díru z minulého týdne, protože led v okolí už jistě dosahoval tloušťky daleko přes 20 cm. Dle fotografií můžete vidět, že tentokrát se na práci na díře podílely i ženy, přesněji tedy Vlaďka s Janou. Sama za sebe můžu říct, že práce je to skutečně drsná...
Díky malému počtu účastníků dala tentokrát mužská část K. O. průchod svým naturistickým pudům, takže řada fotek je bohužel nepublikovatelná. Je ovšem otázkou, zda mokré plavky při výše zmíněné teplotě vzduchu a teplotě vody 0,5 st.C jsou spíše ochranou nebo přítěží. Ženské polovičky ani tentokrát nezměnily nic na svém zvyku a spolu s Majkou vytrvale povzbuzovaly své muže ze břehu. Společnými silami jsme dokonce zvládly založit i ohýnek, který nejenom zahřál promrzlé borce, ale díky Marmotovi a Vlaďce jsme si na něm opekli i buřtíky - viz foto.
Bohužel jsme se nedokázali shodnout na tom, zda byl překonán klubový rekord v otužování, takže tuto otázku přenechávám zasloužilým členům klubu a ještě jednou uvádím dnešní otužilecké podmínky: teplota vzduchu -12 st. C, teplota vody s ledovou tříští 0,5 st. C, tloušťka ledu v díře 15 cm a tloušťka okolního ledu nezměřena (ale určitě min. 25 cm:) ). Zdravíme další členy týmu do Rakouska a těšíme se na další společné koupání!

2 komentáře:

  1. Ahoj,
    Klubový rekord vám určitě patrí, minuly týden bylo možna jen 11 a led byl určitě slabší. Uz se těším na příští neděli. Doufám, že budou zase buřtíky.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky Jano za pěkný blog.
    Buřtíky byly od Slavíků, moc dobré:)

    OdpovědětVymazat