sobota 4. února 2012

Mrazivá sibiřská koupel











Konečně jsme se letos dočkali správných otužileckých podmínek, které prověřily naši zdatnost. Jezero je již týden pokryté vrstvou ledu o síle 14,5 cm (měřeno přesně) a teplota vzduchu byla hluboko pod bodem mrazu, mínus 12 stupňů! Bohužel Mova ve zkoušce neobstála, odmítá se totiž koupat, pokud teplota klesne pod 10 stupňů pod nulou. Ostatní se ovšem nenechali zaskočit, za pomoci vhodných nástrojů prorazili díru v ledu a postupně se do ní odvážně ponořili. Všichni si to hodně užívali, což je jasně vidět na fotkách - úsměvy a gesta triumfu provázelo radostné volání a výkřiky : Paráda! Bezva! a tak podobně. Pokladník před koupelí prováděl rituální tance, Marmota si zapomněl plavky, takže bohužel není možné zveřejnit všechny fotky. Zato si chránil zrak před sluncem horskými brýlemi (staršího typu), stejně jako Předseda. Simon se také radoval - měl jen obavy, aby ve vodě neztratil letní plážovou obuv.
Mova nakonec litovala, že se ke koupeli neodhodlala. Slunce všechny zahřálo, podporu poskytovaly dnes 3 ženy, kromě Movy i Jana a Vlaďka. Spokojená byla i Majka, která si opět našla nějakou dobrotu. Bravo statečným mužům!
Odpoledne jsme se pak znovu vydali k jezeru, tentokrát na jedničku, kde otužilci s podporou mladšího dorostu sehráli kvalitní hokejový zápas. Hrálo se s plným nasazením, téměř do vyčerpání hráčů. Mova se věnovala raději volné jízdě. Sobota byla náročná, ale hezká. Příští týden se bude muset KO obejít bez části členů, kteří odjíždějí na hory.

1 komentář:

  1. Moc hezké to bylo dneska. Až to uvidí Nanťáci, určitě budou myslet, že jsme šílení.
    Já můžu příští víkend v sobotu a/nebo v neděli. Nechcete zkusit Labe?

    OdpovědětVymazat