úterý 20. září 2011

Ústecký půlmaraton - 18.9.2011




V neděli 18. září jsme se měli všichni ze sekce poděbradských K.O. běžců zúčastnit prvního ročníku Ústeckého půlmaratonu pořádaného v rámci PIM seriálu. Tentokrát jsme zvolili jako dopravní prostředek vlak. Již na nádraží ale Marmota zvěstoval, že ho postihl nějaký moribundus a že se zúčastní pouze jako divák a fotograf. Všichni ostatní byli ale odhodláni podat výborné výkony. Na Mírovém náměstí v Ústí n.L. , kde bylo centrum závodu, jako první odstartoval do 3 km dlouhého Rodinného běhu Wojta, který měl za úkol nejen zaběhnout slušný čas, ale přivést ke svému otci k popovídání si i nějakou pěknou maminku, kterou by na trati potkal:) Prvního úkolu se zhostil dobře, zaběhl čas něco málo pod 15 min, ale na druhý úkol při své usilovné běžecké snaze nějak zapomněl:)
Ve 12 hod se potom již vydali na trasu všichni ostatní- Předseda s Pokladníkem opět z prvních startovních pozic (jak jinak, že:), Simon s Janou potom startovní pole v klidu téměř uzavírali. Ještě předtím, než stačila Jana na výborném celkovém 11. místě doběhnout do cíle desítky v čase 0:53:57, komentátor závodu oznamoval, že na kótě 10 km bojuje v čele závodu půlmaratonu nějaký ukrajinský běžec s Jiřím Jiráskem z K.O.Poděbrady. Tím se stal Předseda a i náš oddíl na chvíli slavným, z ochozů na Mírovém nám. se dokonce ozval i potlesk. Z přihlížejících zřejmě jen Marmota věděl, že komentátor se spletl, neb přeci jen čas kolem 35 min na 10 km je i přes nesporné Předsedovy kvality, trochu nad jeho síly:) Ale komentátor se neopravil a tak chvilková sláva Předsedovi a i tomu našemu oddílu zůstala.
Zhruba v polovině závodu začalo hustě pršet, a to stížilo běh nejen nejlepším černým běžcům, ale i běžcům našim. Jen vodní živel Předseda si liboval a v cílové rovince předvedl neuvěřitelný finiš. Ve velmi pěkném čase 1:34:28 a ve své kategorii na 10. místě se tak jako první z našich běžců dostal do cíle. Však se sami podívejte na http://marmota.rajce.idnes.cz/Ustecky_pulmaraton-18-09-2011/# Dvě a půl minuty za ním v čase 1:37:07 doběhl Simon, který si v cílové rovince ještě v klidu stačil popotahovat totálně promočené šortky:) Zřejmě aby byl řádně upravený pro cílové foto.
A potom, potom jsme dlouze čekali a mokli a mokli a čekali na to, až svůj závěrečný finiš předvede Pokladník. Bohužel se tak nestalo, protože Mildu na 13. km postihla silná bolest v kolenním vazu a tak závod nemohl dokončit. Škoda.

1 komentář:

  1. Marmoto, díky za příspěvek. Ještě jsem ti tam doplnil jednu společnou fotografii ze svého fotoaparátu.

    OdpovědětVymazat