středa 14. září 2011

Běh noční Prahou-10.9.2011






















V sobotu 10. září ve 20.30 hod jsme se s Mildou Pokladníkem zúčastnili nočního Mattoni Grand Prix běhu v Praze. Pokladník si opět včasnou registrací zajistil výhodnou pozici na startu (č.196), zřejmě s úmyslem prohnat kluky černý. Za 7 sekund od startovního výstřelu už časomíra zaznamenala jeho průběh bránou. To mě se to se startovním číslem 1974 podařilo až za 1min. 38 sec. V horkém večeru za účasti více než 3000 běžců Pokladník zaběhl velmi dobrých 45:25, já jsem měl čas o více než 4 minuty horší – 49:47. Tak to je jeden pohled na výsledek, z něhož nevycházím proti Pokladníkovi moc dobře. Podívejme se však na výsledky z jiného, pro mě příznivějšího úhlu. Pro zjednodušení počítejme s tím, že Pokladník vystartoval jako 196-tý. V cíli byl se svým časem 429-tý, tzn. že ho předběhlo 233 běžců. To musí být trochu frustrující. Proto asi to z(s)klamání, o kterém psal v emailu, proto asi ta nechuť napsat příspěvek na blog. To Marmota se svým výrazně horším časem vystartoval jako 1974-tý, ale do cíle doběhl jako 1155, tzn. že zjednodušeně řečeno, předběhl 819 běžců. To je rozdíl, co říkáte! :)) Výrazně horší čas, ale lepší pocit z odvedeného běhu. Holt, ne vždy je výhodné cpát se dopředu :)))

1 komentář:

  1. No, co k tomu dodat?
    Pěkně napsané, ale jak už je dnes běžným zvykem i velmi tendenčně.
    Nemůžeme se Marmotovi divit, když kolem sebe slyší stejný způsob pohledu na svět ze všech sdělovacích prostředků. že i on podlehl tomuto klamu.
    Dej mu bůh sílu, aby tento pohled na svět překonal a opět se z něj stal ten skromný kluk z vesnice jak jsem ho vždy znal já.
    Marmoto, držím ti palce.
    Pokladník

    OdpovědětVymazat