sobota 12. září 2015

Zahájení nové sezony 2015/2016

Nejen školní rok 2015/16 začal v září. Také otužilecká, zatím spíš neotužilecká, sezona byla zahájena v sobotu v Poděbradech na Jedničce. Protože počasí nám nepřálo, bylo cca 25 stupňů, a na jezeře se ještě vybíralo vstupné (což Pokladník vyčetl Předsedovi jako chybu v plánování), museli jsme se přesunout na netradiční koupací místo mimo areál koupaliště. Našli jsme pěkný koutek s molem , kupodivu bez rybářů.
 Zcela připraven a ve výborné formě, dorazil Jirka V.  S novými plavkami, z materiálu pro snížení odporu vody a zvýšené zachování tepelné energie, Nu, uvidíme, jak dlouho mu forma a plavky vydrží.
  Dnes si hi-tech plavky ještě šetřil a koupal se ve starých trenýrkách z Havaje. Také se jako první chtěl vrhnout šipkou do vody, ale po Pokladníkově upozornění, že hloubka dosahuje 10-15 centimetrů, si to raději rozmyslel. V pozadí Marmota, nezvykle také v plavkách.
 Nebyli jsme sice kompletní, ale snad se ostatní plavci připojí příští týden. Tentokrát jsme měli s sebou i mladou krev.
 Jirka V. vystřídal Předsedu v roli fotografa. Mova se raduje, že je zatím jedinou ženou ve skupině chlapů a chlapců. A také, že jí Jáchym zakrývá břicho, které protentokrát  nemusí zatahovat.
 Ještě se rozhlédnout po hladině a vzhůru ke vzdálené bojce.
 Mladší a zdatnější plavci už se vrátili ke břehu, ti pomalejší se teprve blíží k boji.
 Strýček Marmota utěšuje Jáchyma, který je provinilý, protože si hrál na břehu sám a omylem vyvrátil mladý stromek v pozadí.
 Předseda vystupuje z vody.
 Jirka V. se protahuje, Pokladník říká : "Já su tak šťastné" .
 Babí léto jako vyšité.
 Plavci  ani v teplých dnes nevynechávají přípravu a skoro všichni si přinesli obuv do vody.
Sezona zahájena, na její zdar jsme si pak připili pivem u Johnnyho. Kdo dnes chyběl, příště ať se dostaví. omluvy již nebude Předseda přijímat. 

1 komentář:

  1. Přišli jsme o hezkou akci. Lituju.
    Žižkováci organizují reparát druhý den v neděli zase ve 14h na Jezeře... nebo na stejném místě (kde to pravě je?). Bude určitě dobré, jestli přijdou pomáhat absolventi... bude asi nová krev.
    Movo, Marmota by určitě se mnou souhlasil, veselé a vtipné blogy umíš. :)
    Tak příští týden nebo zítra!

    OdpovědětVymazat