neděle 2. srpna 2015

Letní plavání v Labi

Sotva začal srpen, KO se pozvolna začalo připravovat na další sezonu. Dnes dálkovou plavbou v líném toku Labe. Trať jako obvykle cca 800 metrů - od mostu u kempu, po proudu až ke kanoistice. Letos se zúčastnila úplně poprvé Jitka, Předseda a Bretoněc již asi potřetí. 
 Mova dokumentovala, Jana hlídala malého Š a psa.
 Nejprve bylo nutné dojít k výchozímu bodu.
 Rybáři odklidili udice, Předseda nesundal boty, neboť se obával špíny v řece, Jitka odevzdala Uršulu a boty Mově a opatrně vstoupili do řeky.

 A už bojují s proudem.
 Mova zatím bojovala s Uršulou, která se ani za pamlsek nechtěla vzdálit od místa, kde jí zmizela panička. Nakonec ji Jana musela nést, protože Mova nemá zkušenosti se psy.
 Návrat po břehu s malým Š a zarputilým psem byl tak pomalý, že jsme na plavce čekali jen chvilku. Plavba trvala cca 21 minut.
 A už se objevila rychlá Jitka a za ní oba muži. Cestou museli plavci 2x uhýbat lodi, jednou dokonce Králi Jiřímu a pak překonávat obrovské vlny.

 Odpočinek na kanoistice. Plavci byli možná prochladlí, teplota vody v posledních nocích trochu klesla.
 Stateční členové KO - všichni, i zpočátku váhavý Předseda, byli nakonec spokojení.

1 komentář:

  1. Krásná K.O. akce po delší době. Gratuluju plavcům, 800 m bych asi nedal. A ostatním, že se jim neztratila Uršula a zvládli její divoký temperament:). Jinak zdravím z dnes deštivého Kaprunu. K mému překvapení je tady minimálně 70% turistů muslimů - ženy chodí v teniskách, ale jinak oblečené pouze do hidžábů, čádorů, al-amir, khimarů, šaylá,níkábů a dokonce i kompletních burek:) A nejsou to utečenci:) Dost se bavíme jejich pozorováním. Nejsou jich zde stovky, ale tisíce. S Vojtou jsme oběhli 12 km jezero v Zell am See a bílých turistů tam bylo poskrovnu. Multi-kulti v reálu:) Mějte se fajn.Marm.

    OdpovědětVymazat