pondělí 9. února 2015

Ještě něco k Jilemnické

K Simonovu neopakovatelnému komentáři:) přidávám informace z webu Stopa pro život a také pár fotek. Bohužel, během závodu jsem fotit nestačil, bál jsem se, aby mě Bretoněc nedostihl:)
"V neděli byla na pořadu klasika. A v Jilemnici se děly věci! Ještě v sobotu si pořadatelé naříkali, že skoro nemají do čeho vyříznou trať. Přáli si sníh. Přes noc naštěstí opravdu připadlo trochu sněhu, a tak by se zdálo, že konečně bude lehčí vytvořit stopu. Ale nebylo to vůbec jednoduché, na trati se vytvářely sněhové jazyky, místy byl terén od větru na kost vyfoukaný a zledovatělý. Po ranních úpravách proto pořadatelé rozhodli, že po startu 20 i 40 ještě pojedou terén upravovat 2 skútry přímo před závodníky. A udělali dobře. Během závodu se několikrát vystřídalo slunce s větrnou bouří! Na pláních okolo města fučel silný vítr, který zvedal oblaka sněhu, nepřetržitě podporoval třepotání vlajek podél trati a plnou silou se opíral do startovní brány a poutačů. A také zanášel vykrojenou stopu. I přesto se z Jilemnice na oba starty přišlo podívat spousta diváků a fanoušků a hlasitě závodníky podporovali. V 10:00 se na delší 40 km trať odpíchlo hůlkami okolo 200 účastníků, o hodinu později na kratší 20 km trasu jich bylo zhruba stejně."






2 komentáře:

  1. Na prvních fotkách vypadá počasí nádherně, Bretoněc spokojeně, ale kde máme Marmotu? Příště Tomáši vezmi i mne, vaše výkony víc vyniknou :-).
    Mova

    OdpovědětVymazat