neděle 10. června 2012

Netradiční akce - biologický průzkum



 V nedělní podvečer se tři členové KO vydali po proudu Sokolečské strouhy, nikoliv však proto, aby se koupali. Smyslem přírodovědné vycházky měl být biologický průzkum, který by zjistil výskyt obojživelníků. Jana se bohužel nemohla zúčastnit, ale nemusela litovat. Počasí nám nepřálo, bylo po prudkém dešti, a voda byla zkalená. Zjistili jsme jenom četný výskyt šneků, což Mova snášela velice špatně. Okolí strouhy je místy skoro neprostupné a velmi malebné. Oba ekologové se statečně vrhali se síťkou do koryta potoka. Dost si to užívali , objímali i stromy a podobně. :-)


Po návštěvě několika lokalit v Polabci, u jízdárny a v Kluku jsme se rozhodli zakončit výzkum tradičním koupáním. Na jezeře jedničce po dešti nikdo nebyl a tak si Mova vyzkoušela koupání v holínkách . Majka si využila nestřeženého okamžiku a vyválela se v rybě, takže jí Marmota musel omývat rybí pokožku z kožichu. Koupání bylo asi nejlepší částí průzkumu a už se těšíme na akci u Marmoty !



3 komentáře:

  1. Vydařený biologický průzkum:) Kdyby se Mova zanořila v holínkách do Sokolečské struhy, jak ji biologové navrhovali, museli bychom jí potom v jezeře omývat jako Marmota Majku.

    OdpovědětVymazat
  2. Předsedo pomóóóóóc.
    Náš web byl napaden hekerskou anarchisticko-ekologickou skupinou, která se snaží na úkor našeho úspěchu a proslulosti prorazit ve známost.
    Je nutno zahájit tvrdá ochraná opatření proti těmto nežádoucím útokům.
    KO přece neznamená "kvalita ovzduší" nebo "kolečko odpadků, či "klamné odpovědi"popř. "klacky olámané".
    Nejsme žádní ekoaktivisté.

    My jsme prostě KO. Zabraň tedy prosím těmto nežádoucím příspěvkum, ať jsme i nadále OK.

    S hrůzou Pokladník

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokladníku, samozřejmě že okamžitě zásahnu a přijmu nápravná opatřeni, aby si už angrešťáci nepletli blogy. I když by ale nemusela být tak úplně snudná disciplína - běh v terénu kmbinovaný s lovem drobných obojživelníků.

      Vymazat