sobota 10. března 2012

Pečecká desítka 2012






V sobotu 10. března jsme se konečně dočkali jednoho z vrcholů sezony - běžci KO se zúčastnili tradiční Pečecké desítky. Letos to byl již 33. ročník, účast byla rekordní - 766 běžců. Pro členy KO to však nebyla jediná sportovní aktivita dne.
Již v 10.30 jsme zahajovali sportovní činnost koupáním - na Dvojce se k obvyklým plavcům připojil i Bossi, který kvůli tomu přicestoval do Poděbrad vlakem. Vodní hladinu stále pokrýval led. Je vidět, že si první koupání užíval a doufáme, že se stane pravidelným návštěvníkem poděbradských jezer. Užívali si ovšem i další: podívejte se, jak dováděli např. Simon s Pokladníkem. Spěchal za nimi i Předseda. Neplavci se dobře bavili, tentokrát k nim bohužel patřil i Marmota:-(. Simon se rozhodl , že si upořádá soukromý triatlon a proto naskočil po koupeli na kolo a odjel na start do Peček. Ostatní si nechali tuto možnost ujít a dopravili se změkčile autem.
Běžci za KO tedy letos byli: Předseda, Pokladník, Marmota, Simon, Bossi ( + jeho švagr Martin) a Ivo, který také dorazil až z daleké Roudnice. Ženy tentokrát jen fandily a fotily. Počasí bylo vydařené, cca 8 stupňů, mírný vítr při návratu do Peček (to by již nemělo být překvapením) a slunečno.
Časy bohužel nebyly v době tohoto zápisu ještě známy, budou doplněny: Simon dosáhl svého rekordu, za ním v obvyklém pořadí doběhli Předseda, Pokladník, velmi pěkně Marmota, Bossi a Ivo. Jemu speciíálně gratulujeme k prvnímu závodu v kariéře!!! Nikdo neutrpěl žádné zranění, někteří pak vděčně přijali Potřižinské pivo, jiní doplnili jen energii formou bagety-hlad byl velký. Kromě jediného cyklisty všichni rádi usedli do aut -hlavně Bossi stěží donesl zavazadla na parkoviště - aby se vrátili do Poděbrad a mohli v 15.00 vyrazit do sauny a zrelaxovali svá zmučená těla. Někteří si snad i dopřáli masáž od mladých masérek :-). Večer se pak všichni dostavili plni dojmů do Bílé růže, vyslechnout se závěrečnou zprávu o činnosti.
O tom více v samostatném příspěvku.

1 komentář:

  1. Perfektní organizace!
    Díky za ty hezké přizpěky a fotky Movo!
    Zdravím naše kolegy Ivo a Bossi.
    Na orientační běh s Bossi se těším. :)
    Ještě pár fotek od Jany:
    https://picasaweb.google.com/100825189926346272409/Pecky2012?authuser=0&authkey=Gv1sRgCKWzwrbT6NWqxQE&feat=directlink

    OdpovědětVymazat