středa 15. července 2015

Butovský kros – závěrečný závod poháru BEJK-11.7.2015

V sobotu 11.7. se v Butovsi na Jičínsku konal poslední závod poháru BEJK (běžec jičínské kotliny), který organizuje Martin Šandera se svým týmem. Butovský kros (pro mužskou kategorii 2 kola, celkem 8,6 km) je ojedinělý mezi ostatními závody poháru tím, že se startuje individuálně. Běhu se za K.O. zúčastnil pouze Marmota, Wojta zůstal doma. Závěrečný závod si samozřejmě nenechala ujít ani Jana z Jičína, neb i kdyby celých 4,3 km trati pro ženy šla pěšky, stala by se vítězkou celého BEJKa:) A to se také stalo, tedy to, že je první BEJČicí pro rok 2015, ale samozřejmě nedošlo k tomu, že by šla závod pěšky. Jak říká Simon, hned od začátku to „připálila“ a ve vlastním krosu skončila na výborném 3. místě.
 Marmotovi se moc běžet nechtělo, byl unaven, dostavil se na místo přímo z Českého Šternberka, kde jel „divokou“ vodu Sázavu s Šárčinou partou vč. Jitky a jejího nového pejska Uršulky:).
Před Butovským krosem byl Marmota ke svému překvapení v poháru BEJK na 4. místě, a to za Martinem Š., který však ze zdravotních důvodů nemohl startovat. Hned pár bodů za Marmotou  byl mladý jičínský běžec, který kdyby startoval, tak by byl Marmota převálcován. Jenže – mladík se nezúčastnil, takže Marmota i přes nevalný výkon stanul jako 3. BEJK na stupních vítězů:). Ještě předtím měl však tu čest vystoupit na stupeň nejvyšší a převzít za Wojtu diplom a přívěšek na krk býka za 1. místo mezi mladými BEJKy:) A otec byl před publikem pochválen za jeho zplození :).



Žádné komentáře:

Okomentovat